Bil og transport

Indre Fosen Næringsportal

I Norge selges det mer kjøretøy enn noen gang, og de blir stadig mer avanserte. Det er gode nyheter for alle slags bilforretninger og autoriserte verksteder. En bil er i dag så komplisert at det kreves fagkunnskap i alle ledd.

Kort om bransjen

Gods- og persontransport gir deg mange spennende utfordringer knyttet til presisjon, teknisk kompetanse og kundebehandling. Lastebiler fungerer som midlertidige lager mellom produsenter og mottakere, som innebærer at sjåfører må kunne forretningsdrift, og oppdragene skal utføres på en måte som gjør at risikoen for ulykker, skader og miljøforurensing blir minst mulig.

Muligheter etter utdanning

Bilbransjen tar utfordringene på alvor, og det at bilen også bokstavelig talt får samfunnet til å rulle, gjør de forskjellige bilfagene til et utdanningstilbud med innhold og mening – og ikke minst venter mange spennende jobbmuligheter. I bilbransjen er de blant annet ute etter selgere, mekanikere, bilopprettere og lakkerere. Transportbedrifter trenger også noen til å ta seg av store logistikkutfordringer.

Bedrifter som stiller ut på Yrkesmessa 2022:

Bedrifter innenfor bransjen i Indre Fosen: