Bygg og anlegg

Indre Fosen Næringsportal

I Indre Fosen har vi mange bedrifter innen bygg- og anlegg. Bedrifter som driver med grunnarbeid, graving, sprengning til tømring, snekkering, rørlegging, ventilasjon og betongarbeid. Her er mulighetene gode for både lærlingeplass og jobb under og etter utdanning.

Kort om bransjen

Her blir barnedrømmer om å kjøre store gravemaskiner til virkelighet og alle får sitt eget spikerbelte. Fra grovarbeidet, der fjellmasser sprenges bort, til grunnmuren er på plass, bygget tar form, rør og ventiler installeres og malerne legger siste strøk på veggene, er det utrolig mange oppgaver som forutsetter at alle vet hva de holder på med. Dette er jobber for deg som liker å ta i et tak og ikke er redd for å bli skitten på hendene, samtidig som du vet at godt håndverk er synlig i de små detaljene.

Muligheter etter utdanning

Det kan hende du vil bli tømrer, murer, rørlegger, blikkenslager, sprengningsekspert eller noe annet som setter adrenalinet i sving. Hvis ikke, kan du lære om bergarter og landmåling, arkitektur og generelle lovbestemmelser, eller kanskje du vil bli prosjektleder?

Bedrifter som stiller ut på Yrkesmessa 2022: