IT, energi og elektro

Indre Fosen Næringsportal

I Indre Fosen har vi sentrale bedrifter i denne bransjen som Rissa Kraftlag, CTM Lyng, Dogi, Elpro, DF Elektro med flere. De er alle godkjente lærebedrifter og på utkikk etter nye medarbeidere. Men som nevnt i avsnittet under så trengs kompetansen også i mange andre bransjer og bedrifter også.

Kort om bransjen

Elektrikere, elektroingeniører og energimontører trengs overalt. I alle bygg og alt landbruk, på skip og plattformer, skal det installeres elektriske anlegg, legges kabler og monteres databaserte styringsanlegg. I kraftselskapene er det tilsvarende mange allsidige yrker, der de i tillegg til å produsere strøm driver med tele- og bredbåndskommunikasjon. Data- og informasjonsteknologi vokser i eksplosiv fart og gjennomsyrer hele samfunnet. Her er det mange forskjellige IT-selskaper som ønsker å gjøre hverdagen enklere for bedrifter og privatpersoner, ved hjelp av ny programvare, databaser og bedre web-løsninger.

Muligheter etter utdanning

Som montør, tekniker eller ingeniør er det nesten ingen grenser for hva du kan jobbe med, selvstendig eller i en bedrift. I elektro- og kraftselskapene er mange muligheter til å spesialisere seg, og her har de kundesenter og salgsavdelinger som trenger utadvendte medarbeidere. IT-bedriftene er alltid ute etter flere programmere, web-designere og systemutviklere.

Bedrifter som stiller ut på Yrkesmessa 2022:

Bedrifter innenfor bransjen i Indre Fosen: