Lorem ipsum dolor sit amet.

Hindrum Gårdsysteri

Hindrum Gårdsysteri er et gårdsysteri i bygda Hindrem på Fosen. Vi brenner for håndlaget, kortreist økologisk mat og vi ønsker med ysteriet vårt å bidra til en mere variert og kvalitetsorientert matproduksjon i Trøndelag. Våre oster er hovedsaklig fastoster, ystet med inspirasjon fra den store verden, men tilpasset norske forhold.

Hindrum Gårdsysteri ble startet høsten 2014 på Hindrum Nedre Gård. Hindrum Nedre gård har drevet med økologisk melkeproduksjon i en del år før ysteriet ble bygd. Vi brenner for håndlaget, kortreist økologisk mat og vi ønsker med ysteriet vårt å bidra til en mere variert og kvalitetsorientert matproduksjon i Trøndelag. Hindrum Nedre gård drives i dag av Frode Hindrum og Lise Mathiesen. Frode er odelsgutt på gården som har vært i familiens drift så langt tilbake man kan spore i skriftlige kilder – 1520 – og meget sannsynlig også lenge før dette årstall. Lise er ysteri-sjef og primus motor bak prosjektet. Navnet Hindrum/Hindrem er trolig avledet av elvenavnet Hindra/Hindrå, som igjen er avledet av dyrenavnet hind. Navnets siste del «heimr» viser at det er et meget gammelt navn da navn med den slags endelse gikk ut av bruk først i vikingetiden. En oversettelse kan være «hindens hvilested».