Lorem ipsum dolor sit amet.

CTM Lyng: – Vi har en unik evne til å gjøre det vi bestemmer oss for

Hvert sjuende sekund blir det solgt en komfyrvakt fra CTM Lyng. Det gir 70 000 salg i året av det vanvikanbedriften selv omtaler som sitt flaggskip. Hadde det stått VANVIKAN på alle komfyrvaktene fra CTM Lyng, ville bygda trolig vært det norske tettstedet med det mest synlige navnet.

– Vi har vokst og har ambisjoner om betydelig vekst også i årene som kommer, sier Terje Lillemo, administrerende direktør i CTM Lyng.

Terje Lillemo er administrerende direktør i CTM Lyng. Han vil utfordre Kina i produksjon av belysning. Foto: CTM Lyng

Lillemo har en femårsplan:

– Vi skal vokse i volum og bredde der vi allerede er gode. I tillegg skal vi utvide horisonten med nye produkter og nye markeder. Om fem år har vi tredoblet omsetningen til rundt en halv milliard. Vi har økt antall ansatte med 50 % til 130, så fabrikken i Vanvikan har vi måttet utvide. 

Vil utfordre Kina

Lillemo ser fram til at CTM Lyng i 2027 er blitt en betydelig og i særstilling bærekraftig aktør innen sikkerhet og trygghet, smarthus og belysning. Arbeidet er forresten allerede i gang. På nyåret inngikk Lyng en samarbeidsavtale med Datek, Nordens ledende leverandør av såkalte IoT-løsninger, som gjør at alskens gjenstander kan koble seg til hverandre via nettet og utveksle data. Samarbeidet vil føre til at produktene i CTM Lyng sin mTouch® Home produktlinje blir smarte. Til sammen skal de to selskapenes løsninger og produkter utgjøre det mest komplette smarthussystemet som tilbys i markedet i dag, og hvor alt, både elektronikk og programvare, er utviklet i Norge. 

Denne maskinen lodder komponentene til kretskortene i Lyng-produktene. Foto: CTM Lyng

– Om fem år utfordrer vi dessuten Kina i produksjon av belysning, men da under merkenavnet CircuLine®. Det er sirkulærøkonomiske belysningsprodukter, i stor grad produsert av folks plastsøppel, forklarer Lillemo. Og ikke misforstå: Arbeidet med denne løsningen er også i gang. I februar i år fikk CTM Lyng én million kroner fra Handelens Miljøfond for å utvikle lyskilder av resirkulert plast. 

Lillemo vet bedre enn de fleste at Lyng ikke er alene om å jakte på framtidas løsninger. Men han har stor tro på at nettopp laget hans skal lykkes:

– Fordi vi er best på det vi er gode på. Og vi har en unik evne til å gjøre det vi bestemmer oss for. Vi tør også tenke alternativt, både om salgsarbeid og merkevarebygging.

CTM Lyng sine produksjonslokaler i Vanvikan har en av Europas mest moderne maskinparker. Foto: CTM Lyng

Godt nytt for Indre Fosen

Går det som Lillemo spår, er det godt nytt for Indre Fosen. Det er policy i CTM Lyng å bruke lokale underleverandører og samarbeidspartnere. Brorparten av selskapets omsetning og fremtidige vekst kommer til å gå til kjøp av varer og tjenester fra virksomheter i Indre Fosen.

På nettsidene sine forteller CTM Lyng at selve “koden” til den stadige framgangen er at mange store selskap som har en idé eller ønsker modernisering av et produkt, velger CTM Lyng som samarbeidspartner. Årsaken er at vanvikanbedriften tilbyr alt fra produktutvikling til produksjon og distribusjon. Og den investerer kontinuerlig i maskinparken sin. Leveransene skal være konkurransedyktige til enhver tid. Kvaliteten skal være i europeisk toppklasse.

Årlig selges det ca. 70 000 eksemplarer av CTM Lyngs «flaggskip», Komfyrvakt 25A med trådløs sensor. Foto: CTM Lyng

mTouch termostat er også et populært produkt som CTM Lyng selger ca. 30 000 stykker av i året. Her er modellen mTouch One SV. Det er svart som er trendfargen. Foto: CTM Lyng

Står på for lokalsamfunnet 
Samtidig med at CTM Lyng utvikler framtidas bærekraftige løsninger i knivskarp internasjonal konkurranse, engasjerer de seg i sitt eget lokalsamfunn. 

CTM Lyng er helt avhengig av stabil tilgang på riktig kompetanse og kortreist arbeidskraft, forklarer CTM-direktøren. Det kan de bare få i et lokalsamfunn hvor barnefamilier ønsket å etablere seg, altså et lokalsamfunn med et godt tjenestetilbud.

I desember i fjor testet elever ved Johan Bojer videregående skole egenbygde undervannsroboter i Smia i Leksvik. CTM Lyng hadde stilt opp med midler til prosjektet sammen med Rissa Kraftlag og omstillingsprogrammet i Indre Fosen. To av høstens fem prosjektsamlinger var på Lyng-fabrikken, der de 25 elevene loddet de livsviktige kretskortene til robotene.   

CTM Lyng ga et klart varsko da Barne- og ungdomsskolen i Vanvikan var truet av nedleggelse.

Omstillingsprogrammet har betydd mye
Lillemo forteller at omstillingsprogrammet i Indre Fosen var tidlig ute med å tilby tjenester og muligheter for utvikling i tråd med CTM Lyngs egne strategier.
– Vi har fått bistand til blant annet søknader og utredninger. Programmet har også gitt oss tilgang til kompetanse og tjenester som er viktige for vår utvikling og lønnsomhet framover. Omstillingsprogrammet har betydd mye for oss i CTM Lyng. 

Del: